Bortom tid och rum och Magiska skolan

Stora scenen
Torsdag 17 november
Klockan: 12.30-13.20
Målgrupp: Låg- och mellanstadiet

Katarina debuterade som barnboksförfattare 2010 med En hemlig vän, som blev början på den populära serien Bortom tid och rum. Hon har hyllats för sin förmåga att skriva kort och lättläst, med ett rakt och klart språk. Hon har bland annat tilldelats Hans Petersonstipendiet. I flera av böckerna är det mer än en berättelse som skildras vilket fått många kritiker att jämföra henne med författarinnan Maria Gripe.

Bortom tid och rum är en serie fristående böcker där vi får följa flera karaktärers möte med det mystiska. Motiven är ofta gåtfulla, magiskt realistiska och vackert vemodiga där Katarina blandar magiska inslag och spänning i en handling där vardagens dåtid och nutid flätas samman med fantasin och det mystiska.

I bokserien Mystiska skolan får vi följa lågstadieeleverna Greta och Malte i den jättegamla skolan där mystiska saker händer. Däribland gamla lärare och elever som spökar och knackar i väggarna. De finns överallt. Men de visar sig inte för vem som helst…

Katarina kommer att berätta om och svara på frågor om sina böcker och författarskap. Hon berättar om vad som inspirerar och hur hon skriver.

Aktuell med: Bortom tid och rum, del 7: Glasfågelns grav samt Mystiska skolan, del 12: Blodmåne.

Fotograf: Stefan Tell