Luna och Superkraften

Stora scenen
Torsdag 17 november
Klockan : 11.00-11.50
Målgrupp: Lågstadiet

Vad händer när tre författarveteraner slår sig samman? Resultatet blir de populära böckerna om den nioåriga Luna som en dag får superkrafter. På Skolprogrammet får vi lära känna de tre författarna som skapade serien om Luna och superkraften.

Leif Eriksson har illustrerat flera faktaböcker för barn, bland annat Barnens naturbok och är ordförande i Föreningen Svenska Tecknare. Han har skrivit flera böcker, många gånger tillsammans med Martin Svensson.

Martin Svensson debuterade 2007 och har sedan dess skrivit flera böcker i olika genrer, bland annat bokserien om Julius. År 2010 började han skriva flera självbiografier tillsammans med Leif Eriksson, bland annat om Joakim Lundell, Alexander Gustafsson och Johannes Brost.

Innan Sören Olsson mötte sina medförfattare var han känd för sina många tonårsberättelser om Sune och Bert. Han debuterade 1984 och sedan dess har hans böcker fängslat unga läsare världen över.

I den första boken om Luna och Superkraften känner sig Luna som det ensammaste barnet i världen. Men en kväll gör hon en märklig upptäckt som ger henne superkraften att höra genom betongväggar och på långa avstånd. Den underliga superkraften förändrar allt på gott och ont i denna historia om vänskap, utanförskap, familj, skola och kärlek.

Leif, Martin och Sören kommer att berätta om och svara på frågor om sitt författarskap. Hur de träffades och samarbetar kring Luna och Superkraften, samt vad som inspirerar dem att skriva.

Aktuella med: Luna och superkraften del 4: Väderhemligheten.

Fotograf: Sevda Svensson