Nadir och ingen annan + Sävaträsk

Stora scenen
Fredag 18 november
Klockan: 10.00-10.50
Målgrupp: Högstadiet

Pär Sahlin är författare på heltid men även utbildad lärare i svenska, SO och bild. Han har hyllats för sina lättlästa böcker, som är lätta att ta till sig men också griper tag och engagerar läsaren med berättelser och karaktärer man kan relatera till. Bland annat har han skrivit böckerna om Nadir och Sävaträsk.

Nadir är duktig på att simma. I Syrien tränade han simning tre dagar i veckan.
Men det var före kriget och flykten. Nu vet han inte om han vill börja träna igen. Han vet inte om han hinner. Nadir måste ta ett beslut. Ska han ge sig själv och simningen en chans till?

Det kan bara Nadir och ingen annan bestämma.

Epatraktorer, vänskap och Black Sabbath på högsta volym är allt en ungdom på landsbygden i Sävaträsk behöver. I alla fall allt Joar och hans vänner behöver. Och kärlek så klart. Snart kommer hon ut. Minna. Förbannad över musiken som skrämmer bort gästerna från sommarjobbet. Men arg eller inte, det är en reaktion! Och allt som gör att Minna kommer närmare en stund är värt det. Fast kanske finns det bättre sätt att få Minna att komma närmare, närmare på riktigt?

Pär kommer att berätta om och svara på frågor om sitt författarskap och ge olika skrivtips.

Aktuell med: Nadir och det svåra valet & Sävaträsk: Häng i rondellen.

Fotograf: Henrik Kindgren