Värmlandsscenen
Lördag 19 november
Klockan : 13.00

Har Feelgood och Cosycrime någonting gemensamt?

Carin Hjulström och Mikael Bergstrand i ett samtal med  Maria M Berglund.

Om att hitta sig själv

Kenneth V Anderssons liv leker. Som framgångsrik konsult har han gjort sig en förmögenhet på att rationalisera bort anställda. Kenneth är en mästare på att välja bort saker, och av bekvämlighetsskäl har han valt bort äktenskap, barn och vänner. Hemma i lyxlägenheten njuter han istället av fina viner och filmkvällar med sin tio år yngre sambo. Men så en fredagskväll väljs han oväntat bort. När flickvännen gör slut rasar hela hans tillvaro samman. Plötsligt inser Kenneth hur brutalt ensam han är. 

Efter ett par misslyckade dejtingförsök åker han ut till sommarhuset i Baskemölla på Österlen för att slicka sina sår och pliktskyldigt besöka sin far på äldreboendet. När den vresige och senildemente fadern antyder den verkliga orsaken till mammans försvinnande för snart fyrtio år sedan påbörjar Kenneth en sällsam resa, som leder honom till den mystiska Elisabet. 

Konsulten som inte ville bada är en roman om att hitta sig själv, berättad med den humor och värme som blivit Mikael Bergstrands signum. 

Mikael Bergstrand är författare från Malmö som numera bor i Rörum på Österlen tillsammans med sambo och tre hundar. Efter fyra kriminalromaner slog han igenom stort med sin Indientrilogi som inleddes med Delhis vackraste händer och som till stor del bygger på Mikaels egna erfarenheter av Indien. Boken blev även rosad tv-serie med miljonpublik med Björn Kjellman i huvudrollen. Bergstrands berättelser präglas av såväl humor som allvar och har översatts till ett tiotal språk och legat på flera försäljningstopplistor både i Sverige och utomlands. 

Ett lik för mycket, tredje delen i cosy-crime serien Säbyholms gröna fingrar

I den fristående tredje delen i cosy crime-serien Säbyholms gröna fingrar drabbas trakten av ett märkligt försvinnande. En trettioårig kvinna i militärkläder passerar plantskolan just som skådespelerskan Siri Ehrensvärd hämtar tidningen och de byter några ord. Därefter tycks den före detta elitsoldaten Maria Storm gå upp i rök och polisen Olle Magnusson tar hjälp av Missing People för att söka igenom skogarna samtidigt som en varg rivit får i området. Björn tar med sig Anton och Cecilia på galopptävlingar och efter stor dramatik köper han, till Cecilias stora lycka, loss en svårhanterlig hingst som annars skulle gå till slakt. Anton inser att om han ska kunna vinna Cecilias kärlek måste han komma över sin rädsla för de oförutsägbara djuren. 

Carin Hjulström är född 1963 i Göteborg. Hon är journalist, författare och programledare. Säbyholms gröna fingrar: Bara ett lite mord blev snabbt populär när den kom ut 2020. Året efter följde hon upp med Knappt en droppe blod och nu Ett lik för mycket. 

Fotografer: Martin Magntorn (Mikael Bergstrand) och Gabriel Liljevall (Carin Hjulström)