Hemligheter, starka relationer och svek

Värmlandsscenen
Lördag 19 november
Klockan : 11.30

Den 16 mars 2022 debuterade Victoria Björn Blomqvist med Fjället tiger still. Det här är en spänningsroman om hemligheter, starka relationer och svek, allt i en hisnande vacker fjällmiljö. 

Denna återvändarberättelse handlar om Malin Hagelin som behöver göra upp med sitt förflutna. I barndomens Sälen återser hon människorna som en gång betydde allt för henne. Samtidigt sker ett fynd på fjället: I stenröset där en ny anläggning ska byggas hittas en förmultnad kropp. Över fjället sprider sig en olycksbådande föraning och medan invånarna i den lilla byn njuter av de sista sommarveckorna kryper något ondskefullt allt närmare. 

Victoria Björn Blomqvist är född i Norra Råda i Värmland. När hon var fem år flyttade familjen till Sälen för att driva semesterby och där växte Victoria upp nära naturen och fjället. Victoria är numera bosatt utanför Karlstad med man och två döttrar. Hon arbetar sedan tio år som försäljningschef inom stålindustrin. 

Att läsa böcker och att skriva har alltid varit en stor och viktig del av Victorias liv och fjällmiljön från barndomen skapade en bra grogrund för imaginära och parallella platser och världar. 

Fotograf: Anna-Lena Ahsltröm