Kärlek – begär, tinder och din obotliga ensamhet

Kunskapsscenen
Lördag 19 november
Klockan : 11.35

Kärlek och lycka är begrepp som hänger tätt samman. Men är det idag viktigare att tala om kärlek och ensamhet och depression? I sociologen Emma Engdahls föreläsning baserad på hennes bok  Depressiv kärlek: en social patologi undersöks hur våra nära relationer kan orsaka upplevelser av ensamhet och i värsta fall depression. Emma använder sociologiska, psykoanalytiska och filosofiska teorier om kärlek, depression och emotioner för att förstå varför depressiv kärlek är ett verkligt problem i dagens samhälle. Exempel från litteraturen, musiken och fotografins värld studeras och analyseras, precis som vardagslivet i form av e-post-, sms-och messenger-konversationer.

Emma Engdahl är professor i sociologi vid Karlstad universitet och författare till böckerna ”A Theory of the Emotional Self” och ”Konsten att vara sig själv”