Pastorsänkan – ny mysdeckare i Sunnemiljö

Entréscenen
Lördag 19 november
Klockan : 10.30

Sandras dröm om en egen retrobutik är på väg att förverkligas. Dessutom har hon hittat sin själsfrände i Danne, som äger en verkstad och kör en gammal amerikanare. Nu ska de båda driva sina företag i en före detta frikyrka. Men lyckan blir kortvarig. När kyrkans ägare, pastorsänkan Vera Bengtsson, mördas och det uppdagas att Dannes och Sandras hyreskontrakt försvunnit ställs allt på sin spets.  

Karina Johanssons senaste bok Pastorsänkan kan beskrivas som en blandning av feel good, spänning, mord, kärlek och vintage. På bokfestivalen berättar hon mer om storyn och hur hon fick idén till den. Hon delar även med sig mer allmänt om sitt skrivande och vad hon har på gång framöver.  

Karina Johansson är född och uppvuxen i värmländska Sunne där hon skriver uppslukande mysdeckare förlagda till sin hemtrakt. Till vardags arbetar hon som reporter på lokaltidningen, hennes stora intresse är skrivande. 

Fotograf: Jeanette Dahlström