Dör för dig – en samtidsskildring med satir och ett tydligt klassperspektiv

Stora scenen
Lördag 19 november
Klockan : 13.30

Möt Ann Edliden i samtal med författaren Malin Edgren. De pratar om Ann Edlidens andra roman Dör för dig.

Tess Dunckel har kämpat hårt för att bli Sveriges största influencer. Om man med kämpat hårt menar växt upp på Östermalm med kända kulturföräldrar. Hon har bloggat sedan hon var 16, driver sminkmärket Belle Face och är redo för nästa steg i livet: att bli folkkär. Vilma har framför allt kämpat för att inte bli som sin mamma. Hon har sagt upp sig från städjobbet och lämnat Göteborg för att flytta ihop med sin tonårscrush Next Big Thing-Niklas.

Snart stormar också Tess in i Vilmas liv och anlitar henne som assistent. I arbetsuppgifterna ingår glamorösa fester, att spökskriva blogginlägg och att använda tveksamma metoder för att beräkna antalet följare. Vilma får följa med familjen Dunckel på semester till franska rivieran.

Efter en ödesdiger natt ombord på en lyxyacht måste Tess och Vilma bevara en hemlighet lika mörk som deras perfekta solbrännor. Dör för dig är en samtidsskildring med satir och genomsyrad av ett tydligt klassperspektiv.  

Ann Edliden jobbar som journalist på TT Nyhetsbyrån i Stockholm. Hon kommer från Karlstad, där hon en period drev egen vintagebutik, och har jobbat på Sveriges Radio, SVT, Aftonbladet och Expressen. 

Fotograf: Jessica-Segerberg