Jul, mänskliga rättigheter och solidaritet 

Entréscenen
Fredag 18 november
Klockan : 12.00

Anna Helgesson berättar om sin julbok Jakten på julen – en julberättelse i 24 kapitel. Hon ger oss en bakgrund och binder samman temat jul med mänskliga rättigheter och solidaritet med utsatta människor.

Boken ger möjligheter till fina samtal om samtiden i form av ämnen som tiggeri, flyktingar, religioner och kultur. Det är en stämningsfull bok, där det övernaturliga finns som en lätt slöja genom kapitlen. Julstämningen finns inbäddad genom hela storyn på olika sätt.

Eftersom boken har en bred målgrupp så fungerar den perfekt för hela familjen att läsa ett kapitel om dagen i december fram till julafton. Tänk vad fint att krypa upp i soffan och dela en viktig och mysig lässtund. 

Anna Helgesson är lärare och författare och har skrivit elva barnböcker, allt från läsa lätt-böcker till skönlitteratur för mellanåldern. Anna önskar att alla ska hitta sin väg in i litteraturen och genom att skriva olika böcker vill hon inspirera barn till att läsa och skriva mer. Hon gör författarbesök på låg- och mellanstadiet. Teman i hennes böcker är vänskap och olika former av utanförskap, till exempel mobbning eller psykisk ohälsa. 

Fotograf: Per Johansson