Varför blir jag aldrig fri? Om livet och skammen i ätstörningarnas helvete 

Värmlandsscenen  
Fredag 18 november  
Klockan: 13.00 

Hanna Wirdegård berättar ofiltrerat och med stort mod om ätstörningarna som smyger sig på under barndomen, eskalerar i tonåren och gömmer sig på de skickligaste vis medan vuxenlivet pågår.  

Hon delar sin historia för att lyfta skammen från sina egna och andras axlar. “Jag vill tala om att vi finns, visa hur sjukdomen kan dra in med ilska, förtvivlan och hopplöshet, svärta ner och förstöra medan grannarna kommer på grillmiddag och barnen spelar fotboll på gräsmattan. Hur sjukdomen alltid finns där, ibland stark och mäktig som den värsta envåldshärskare, ibland som en finstämd kuliss medan livet rullar på. 

Hanna Wirdegård är en42-årig trebarnsmamma som tröttnat på skammen att leva med en ätstörning som vuxen. Utbildad kommunikatör som numer arbetar som handläggare på Karlstads universitet, friluftsfantast av rang och författare till boken Varför blir jag aldrig fri? Om livet och skammen i ätstörningarnas helvete

Fotograf: Nicola Stankovic