Smaragd i vulkansmidd kedja

Caféscenen
Fredag 18 november
Klockan : 16.30

Ingemar Hedström berättar på länk från Costa Rica om sin bok Smaragd i vulkansmidd kedja. Han beskriver sin livsresa från värmländsk granskog i Sunne till tropisk regnskog i Costa Rica, med många spännande stopp på vägen.  

Särskilt utrymme har kampen för regnskogen och urbefolkningen i Barbilla nationalpark i Costa Rica – Smaragden. 

Ingemar Hedström är fil. dr. i zoologi vid Uppsala universitet, har varit lektor på Linné- och Mittuniversitetet, visiting professor på Boston University och författare av ett tjugotal böcker på svenska, spanska och engelska.   

1990 hedrades han med det Nationella Miljöpriset i Costa Rica vid en ceremoni i parlamentet för “sina kreativa böcker i naturskydd”. Han utbildade sig först till pastor och en tid var han studentpräst i Ecuador. 

Fotograf: Monica Helles