Övergivna platser finalen – Så förändras Sverige 

Stora scenen
Lördag 19 november
Klockan : 12.00

Möt Jan Jörnmark i samtal med Staffan Lindström. De pratar om boken som handlar om hur Sverige under det senaste halvseklet har förändrats på ett dramatiskt sätt. Stora företag som Volvo och Saab har brutits upp eller försvunnit. Storstäderna har blomstrat samtidigt som de traditionella industribygderna förlorat arbeten och befolkning.   

Övergivna platser finalen innehåller både historierna och fotografierna från platserna där den svenska samtidshistorien skapades.  

Jan Jörnmark är författare, fotograf, föreläsare och docent i ekonomisk historia. Krönikör i Dagens Industri och Göteborgs Posten, Ledamot av Kungliga ingenjörsvetenskapsakademien. Facebook-gruppen som inspirerades av böckerna om övergivna platser har idag 350 000 medlemmar.

Fotograf: Mats Edman