Från pandemikaos till författare

Caféscenen  
Fredag 18 november  
Klockan: 11.00 

Ta del av Jenny Momquist resa från arbetssökande kulturarbetare mitt i en pandemi till författare. Att hitta sin historia och hur den plötsligen börjar berätta sig själv. Om att göra research i Värmland och de märkliga Google-sökningar man gör som författare. 

Hennes romandebut heter Den ofrivilliga jägaren och handlar om en pensionär som förväntas gå på bingo, baka kakor och delta i kyrkobasaren. Men det är sannerligen inte vad Greta Jansson planerar att göra. 

Under den sista dagen som administratör på polishuset i Karlstad laddar hon över all information om ett gammalt fall på ett USB-minne och stoppar ner det i handväskan. Nu ska fallet lösas, det är hon fast besluten om, även om det innebär en hel del lögner och olagliga handlingar. Det är ju med goda avsikter, intalar hon sig. 

Gretas tre vuxna barn, en pensionerad poliskommissarie, och en före detta kollega blir alla både hinder och tillgångar för henne när hon nu måste leva sitt dubbelliv utan att bli avslöjad. 

Jenny Momquist bor i ett vackert bruk i Norduppland med sin familj och sina två katter. Hon är dramapedagog och skådespelare med stor och bred arbetslivserfarenhet. Just nu jobbar hon som verksamhetsutvecklare på ABF och leder projektet Transvoices. 

Tidigare är hon publicerad i ett antal antologier. Inspiration till sitt skrivande får hon från livet, de människor hon möter och de platser hon besöker.