Där träden växer – om det lokala i en global värld

Värmlandsscenen  
Fredag 18 november 
Klockan: 11.00 

Sofia Svarfvar i samtal med landshövding Georg Andrén. Ett samtal om att skriva om det lokala i en global värld utifrån debutboken Där träden växer. En roman om Värmland, Stockholm, Uganda och Sydafrika, där kvinnor får kämpa för att bli sedda, om makt och pengar och om svårigheten med att lyssna.  

Både Sofia och Georg har erfarenheter från att arbetat med internationella relationer och bistånd.  

Sofia Svarfvar är född i Värmland och uppvuxen i Åmål, Dalsland. Bor i dag med sin familj i Krusenberg utanför Knivsta. Sofia har arbetat med internationellt bistånd i mer än femton år och rest och bott i Södra Afrika.  Där träden växer är Sofias debutroman som förlanseras på Värmlands Bokfestival.  

Fotograf: Malin Robertsson Harén