Att läsa och skriva är mindfulness 

Caféscenen 
Lördag 19 november  
Klockan: 12:00 

Det är lätt hänt att stress tar över vårt inre lugn. Vi behöver vara mer i nuet och få tid till återhämtning. För en del handlar det om att träna, för andra om att pyssla i en trädgård eller kanske utöva någon hobby … Var och en behöver hitta sin egen metod. 

Att försvinna in i böckernas värld är ett sätt att finna en stunds lugn och ro, oavsett om vi skriver, läser eller lyssnar. 

Tre författare delar med sig av sina erfarenheter av att gå in i en bubbla och glömma omvärlden för en stund. 

Marie Hedegård är Karlstadtösen som gav sig själv en vacker skrivbok i femtioårspresent. Nu skriver hon på sin fjärde bok. Hennes romaner skaver och gör ont medan karaktärerna tvingas ta svåra beslut, men det finns alltid en väg framåt. Marie skriver om att leva i olika slags relationer och samtidigt ta hand om sig själv. Hennes romaner: Så nära barfota (2016), Dit vägen bär (2019) och En moders val (2022). Hon håller även skrivkurser. Läs gärna mer på www.mariehedegard.se/ 

Helen Billinger, född i Lungsund i Värmland, är rektorn som bytte skrivandet av verksamhetsplaner till att skriva skönlitterära böcker: Pensionat Vänner – En naken skåning (2020) och Huset i gränden – En grinig stockholmare (2022). Villa Solskenet – En vandrande värmlänning kommer nästa år. Böckerna är som lösgodis för vuxna; en blandning där ensamhet vänds till vänskap. Där klokskap och bråk blandas med skratt, vacker natur, caminovandringar, mystiska bakverk plus ett och annat spöke. Besök gärna www.helenbillinger.com 

Sylvia Lidén Nordlund är en nyfiken kvinna som älskar att möta människor. Att få ta del av deras liv är som att läsa en inspirerande roman. Sylvia vill beröra med sina böcker och skriver om inre ensamhet, längtan och vägskäl i livet. Trilogin om Mia är vardagsnära och hoppfulla relationsromaner: Allt det du måste (2017), Om du bara vågar (2018) och Det enda du behöver (2019). Nästa år släpps Sensommarserenader.  Läs gärna mer på www.sylvialidennordlund.se