Alla tiders bibliofil bokskorpionen får egen bilderbok 

Entréscenen  
Fredag 18 november  
Klockan: 10.30 

Det lilla märkliga djuret bokskorpion är en sann bokälskare. Det enda det älskar mer än böcker är möjligen boklöss. 

Författaren Martin Bärjed och illustratören Ulrika Gustafsson berättar hur det kom sig att alla tiders bibliofil fick en egen bilderbok. Om mödorna på vägen (en barnbok är inte “bara”!) och hur den lilla krabatens existens faktiskt kan hänga samman med en ljusare framtid.  

Martin Bärjed är “Bokskorpionens” författare. Har tidigare gett ut romantrilogin “Saga från ett skogsbryn”. Arbetar som leg. psykolog och är före detta journalist. Donar till vardags med sin skogsträdgård, bekymrar sig över den pågående massutrotningen av arter; skriver ständigt, musicerar ständigt. 

Ulrika Gustafsson är “Bokskorpionens” illustratör. Hon har skrivit och illustrerat en bok och illustrerat ytterligare två. Ulrika arbetar som biomedicinsk analytiker och är även frilansjournalist. För tillfället studerar hon kultur- och bildjournalistik.