55 starka röster – kvinnor från jordens alla hörn

Stora scenen
Lördag 19 november
Klockan : 11.30

Med boken 55 starka röster: en antologi av kvinnor från jordens alla hörn vill Roya Mosleh fortsätta att inspirera fler kvinnor att våga drömma stort och att aldrig ge upp sina drömmar. De framgångsrika kvinnorna som lyfts fram i boken bevisar att mycket är möjligt, oavsett bakgrund eller tidigare hinder. Flera av dem är på plats på Värmlands bokfestival och några av dem medverkar på scen.  

Roya Mosleh kom till Sverige som 26 åring under sent 80-tal. Tre decennier senare har hon lärt sig mycket om hur en bristande integration kan påverka kvinnor – hela deras liv och familjer – och står i vägen för att de ska kunna ta plats i samhället och nå sin fulla potential. Därigenom har hennes passion för att bygga broar mellan nya i samhället och integrerade växt sig allt starkare. Boken 55 starka röster: en antologi av kvinnor från jordens alla hörn började som en idé, blev ett projekt och utgör idag nätverket Global som arbetar för att fler kvinnor ska våga kliva fram och utvecklas.