Nordjobb – om att säsongsjobba i Norden 

Caféscenen 
Fredag 18 november 
Klockan: 10.30 

Ida Flodin kommer att berätta om ”Nordjobb” som är en del av Föreningen Nordens verksamhet. 

Är du eller någon du känner – i åldern 18-30 år  – intresserad av att säsongsjobba i något nordiskt land? Då är du välkommen att lyssna på Nordjobbambassadör Ida Flodin, som kommer att informera om organisationen Nordjobb och hur processen går till för att söka jobb utanför Sverige. Hon kommer även att berätta om sina personliga upplevelser och hur det var att arbeta på en fiskrestaurang i norska Lofoten. 

Föreningen Norden är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation, som finns representerad på lokal och nationell nivå i de nordiska länderna. Föreningen arbetar med gräns- och generationsöverskridande möten, samtal och aktiviteter för att skapa tillit och stärka samhörighet inom Norden.  

Ida Flodin är 23 år och kommer från Härnösand vid Höga Kusten. Just nu studerar hon visuell kommunikation och design på Karlstads Universitet. Hon har länge haft intresse av att resa och arbeta utomlands och i somras lyckades hon via Nordjobb få jobbet i Lofoten. En upplevelse som hon kommer att bära med sig resten av livet.