Den ofrivillige deckarförfattaren 

Entréscenen 
Lördag 19 november 
Klockan: 12.00 

Han är författaren bakom kriminalromanerna Järnåldersskelettet och 1 på kvällen, 10 på natten som kretsar kring den arkeologi-intresserade kommissarien Willhelm Trolke.  

Men hur kom det sig egentligen att Torbjörn Andersson skrev två kriminalromaner sent i livet? Hur kan erfarenheter och tillfälligheter resultera i något man aldrig trodde att man skulle göra? Det är temat för hans presentation Den ofrivillige deckarförfattaren

Torbjörn Andersson har verkat inom IT-branschen i större delen av sitt yrkesliv, men har alltid burit med sig intresset för arkeologi efter en kort sejour som arkeolog. Därför var det väl inte helt oväntat att han högg och reste en runsten när hans mamma gick bort – något som fick stor uppmärksamhet i media. Efter det har han huggit en del runstenar på beställning.