Att tillsammans skapa barnböcker som berör

Entréscenen
Fredag 18 november
Klockan: 16.30

Hanna, Annie och Sofia berättar hur de skapat sina berörande bilderböcker tillsammans, på distans, helt utan att ha setts IRL (in real life). Författarna berättar om sina respektive böcker och hur det är att skriva om svåra ämnen för barn såsom cancer, krig och ångest.

Annie H Einarsrud har skrivit följande böcker med illustrationer av Hanna Ingvarsson: “En dum knöl i mammas bröst”, “Ett dumt krig i Andrijs land”. Hanna Ingvarsson har skrivit och illustrerat boken “När farfars finger försvann” och Sofia har skrivit “Signes mamma är rädd för allting”, även den illustrerad av Hanna.

Hanna Ingvarsson, som ursprungligen är från Degerfors, är illustratör på heltid och har illustrerat runt 23 böcker för flera olika förlag. Främst illustrerar hon barnböcker och har även skrivit en barnbok som heter “När farfars finger försvann”. Hanna tycker att det bästa med att illustrera barnböcker är att få sätta sig in i barnens tankevärld och lämna vuxenvärlden en stund.

Annie H Einarsrud är socionom, lärare och tvåbarnsmamma. Med stor erfarenhet av att arbeta med samtal har hon nu också skrivit barnböckerna “En dum knöl i mammas bröst” och “Ett dumt krig i Andrijs land”. Inom kort kommer det ytterligare två böcker i serien om syskonen Ella och Henric. Samtliga böcker berör allvarliga ämnen och har som syfte att underlätta samtal med barn, vara en öppning och en källa till lättbegriplig fakta om svårbegripliga ämnen som cancer, krig, skilsmässa mm. Allt utifrån barnets perspektiv!

Sofia Sköld är fyrbarnsmamma, miljövetare och författare som studerar fotografins ädla konst. Sofia skriver främst för barn och har gett ut ”Signes mamma är rädd för allting” och har två kommande bilderböcker på gång med beräknad utgivning under år 2023.

Fotograf: Mia Modig (Annie H Einarsrud),