En stjärna slocknad i min famn – en lyrisk berättelse som berör 

Caféscenen  
Lördag 19 november 
Klockan: 11.30 

Författaren och poeten Hedvig-Christina Hell i samtal om sin lyriska berättelse En stjärna slocknad i min famn, tillsammans med sin lektör Maria M. Berglund. Samtalet kommer att handla om att väva in självupplevt material i en fiktiv berättelse, om att skriva avskalat och poetiskt men ändå tillgängligt, och om hur boken har hittat läsare som aldrig närmat sig lyrik eller prosapoesi tidigare. Tillsammans diskuterar de även på vilket sätt Maria som lektör har bidragit i skrivprocessen, och Hedvig-Christina kommer att högläsa ett stycke ur boken. 

Hedvig-Christina Hell är författare och poet med rötterna i Lysekil.  

Maria M. Berglund är fil.dr. i litteraturvetenskap och diplomerad lektör, redaktör och manusutvecklare. Hon driver företaget Litteraturbyrån.