Bokens yttre och inre liv – alla personer och betydande karaktärer 

Entréscenen 
Fredag 18 november 
Klockan: 13.30 

Boken Astrid, Ingrid & Wararat handlar om tre kvinnor som inte känner varandra. En dag bestämmer de sig, ovetandes av varandra, för att lämna sina vanliga liv för något helt nytt och okänt. De tar med sig varsitt pass och drar sedan iväg utan att berätta för någon var de ska. 

Boken handlar lika mycket om den inre resan. Den som påverkas om man själv inte får, kan eller ges möjlighet till att sätta sina egna ord på det som händer.  

I boken finns en starkt gestaltad huvudperson, eller finns det kanske flera? Dessutom finns många andra härliga personer som för in värde i berättelsen.  

Men vilka är alla dessa personer och betydande karaktärer och hur stärker de berättelsens innehåll och driv framåt?  

Och hur många kan man egentligen ha och hur vet man att de behövs? 

Camilla börjar med att kort berätta om bokens handling för att sedan skissa upp hur de betydande och mindre betydande personerna hänger ihop och vad de vill.   

Camilla Sundqvist är aktuell med debutromanen Astrid, Ingrid och Wararat som utkom sommaren 2022.  

Att skriva en bok är nytt för Camilla men att skriva texter med annat innehåll än skönlitterärt är inte nytt alls. Under många år har hon arbetat i roller som projektledare, processledare och utvecklingsledare inom hälso- och sjukvård. Nu allra senast inom transport- och mobilitetsområdet. 

Camilla driver också eget företag där hon erbjuder föreläsningar och utbildningar inom förändringsledning och digitalisering.

Fotograf: Jörgen Wahlund