Så många farväl – om livsvillkoren tidigt 1900-tal 

Entréscenen  
Fredag 18 november 
Klockan: 14.00 

Nena berättar och visar bilder om hur hennes historiska roman Så många farväl kom till och vad som inspirerade henne att skriva den.  

Tiden är tidigt 1900-tal ute på ön Resö i norra Bohuslän. Amerika lockar, spanska sjukan skördar liv, Resandefolket i Snarsmon fördrivs, båtar går i kvav och första världskriget lurar nästgårds. I detta lever Hedda med sina fyra barn, hon måste få mat på bordet, då hotet om att barnen kan komma att auktioneras ut på bygden ständigt följer henne. Romanen är fängslande och griper tag i läsaren, liksom ger henne en god inblick i tiden då seklet var ungt. 

Boken har vid ett flertal tillfällen använts i bok- och studiecirklar. 

Nena Olin har rötter i norra Bohuslän och bor ömsom på ön Resö och i Nolviks Kile, Torslanda. Redan i tonåren intresserade hon sig för livsvillkoren som rådde förr och intervjuade de äldre på ön. Ett levnadsöde fick igång hennes fantasi och efter mycket forskning och skrivande kom romanen Så många farväl till. Nena är utbildad grundskolelärare och bildpedagog, men arbetar idag som författare, håller föreläsningar och driver Talluddens Förlag, samt Torslanda bokmässa tillsammans med två författarkollegor. 

Hon har även kommit ut med barnboken Mira en sommarkatt