Kunskapsscenen 
Lördag 18 november  
Klockan 12.30-13.15 

Ett scensamtal med hedersdoktorn och musikproducenten Anders Lind: Om livet med musiken på Silence Records i Koppom. 

Anders Lind är en av Sveriges största musikproducentikoner, som har spelat in berömdheter som Pink Floyd, Ebba Grön och Eldkvarn med flera. Sedan 1970 har han drivit skivbolaget Silence Records som till en början ut gav ut tidstypiska skivor med proggband som Kebnekaise, singersongwritern Turid och Staffan Westerbergs Vilse i pannkakan. 1979 stod studion klar i en faluröd träkåk utan för Näved i Koppom, känd för sin T-baneskylt på gräsmattan. Dit har band som exempelvis Dag Vag, bob hund och The Hellacopters kommit för att spela in sina skivor i en uppenbarligen kreativitetsfrämjande miljö.  

Anders Lind är utsedd till Årets hedersdoktor vid Karlstads universitet på grund av sitt engagemang och samarbete med Musikhögskolan Ingesund och musikproducentutbildningen. På Kunskapsscenen samtalar han med Jonas Brefält, Karlstads universitet, om sitt musikaliska värv som fortfarande pågår.