Stora scenen
Lördag 18 november
Klockan 11.30-12.10

Levande och döda 

Möt kriminologen och författaren Christoffer Carlsson i samtal med Louise Alvarsson om boken Levande och döda. En roman om uppbrott, skuld och nåd. 

Det var någon som ville ta död på pojkarna från Skavböke. Så sa man i trakten, efteråt. 
 
1990-talet går mot sitt slut och en grupp pojkar är på väg att ta klivet ut i vuxenlivet. Men så inträffar någonting, och en av dem bestämmer sig för att lämna bygden, en annan hittas ihjälslagen och snart mister ännu en livet. Poliserna som försöker förstå hur allting hänger ihop återvänder ständigt till två namn: Sander Eriksson och Killian Persson. En het julidag mer än tjugo år senare sker ett nytt mord och återigen har det blivit farligt därute i Skavböke. Porten mellan de levande och döda har öppnats. 

Christoffer Carlsson, född 1986 i Halmstad, är doktor i kriminologi och författare. Han fick stor uppmärksamhet för romankvartetten om Leo Junker. Den osynlige mannen från Salem belönades med Svenska Deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman 2013. Järtecken kom ut i mars 2019 och blev Carlssons definitiva genombrott. Levande och döda är den tredje boken i Hallandssviten, där även Brinn mig en sol (2021) ingår. 

Fotograf: Thron Ullberg