Värmlandsscenen 
Lördag 18 november 
Klockan 11.00-11.25 

Feelgood om de svårare frågorna i livet  

Författaren Camilla Thelander Eng har i år debuterat på ledande feelgood-förlaget Printz Publishing (Norstedts-gruppen) med de två första delarna i serien Grännasviten. Croissanter och kuriosa släpptes i februari och Franska frestelser i oktober. 

Här framträder Camilla i ett samtal med sin lektör Maria M. Berglund, där de diskuterar varför feelgood-romanen med sin hoppfulla underton lämpar sig väl för att behandla de svårare frågorna i livet som långvarig utmattning, psykisk ohälsa, djupgående relationsproblem och andra missförhållanden, hur Camilla ser att feelgood-genren på senare år har breddats till att inkludera mer svärta och allvar, och varför Camilla själv föredrar att skriva feelgood om sådana ämnen.  

Camilla Thelander Eng är författare från Linköping med rötter i Stockholm och norra Småland.  

Maria M. Berglund är fil.dr. i litteraturvetenskap och diplomerad lektör, redaktör och manusutvecklare. Hon driver företaget Litteraturbyrån. 

Fotograf: Gunilla Lundström