Entréscenen 
Lördag 18 november 
Klockan 14.00-14.25 

Bredd och djup inom feelgood, ett samtal om hur mycket mer som ryms i genren än man först kan tro 

De fyra författarna på scen utgår alla från feelgood samtidigt som de belyser viktiga ämnen. Psykologisk misshandel, bomber som exploderar, drypande satir och modern historia som hur Berlinmuren tvingade folk till lydnad är kanske inte det första du som läsare associerar med feelgood. Ändå ryms allt detta – och mer – i genren. Ett spännande samtal om en genre i ständig förändring. 

Christina Blomquist debuterar skönlitterärt med Begravning, vänskap och en begravning där hon låter en gul Lamborghini och en resa genom Sverige symbolisera den inre resa huvudpersonen tar sig för.

Malena Sundström debuterar med den bitska och satiriska feelgoodromanen Kan man få en jävla like? som demonterar dagens hets efter den perfekta selfien på sociala medier.

Magnus Ottosson har precis släppt tredje delen i sin serie om journalisten Frank och låter Frank hamna mitt i bombningen av Boston Maraton samtidigt som hemmalivet störs av en utåtagerande vän till flickvännen Amie.

Magnus Danielson har flertalet titlar under sitt bälte som alla har den gemensamma nämnaren att de har en stark grund i feelgood och skratt trots ibland svåra livsöden. Hans skrönor kan jämföras med Hundraåringen