Entréscenen 
Lördag 18 november 
Klockan 10.30-10.55 

Med naturen som inspiration 

Uråldriga skogar och vidsträckta fjäll, kattugglor i natten och fjällens första blommor om våren. Naturen väcker något hos oss människor, bjuder in oss i en värld där vardagsbekymren bleknar bort i jämförelse. Att föra in den här världen in i litteraturen är något som Filip Landell har tagit fasta på i sin debutroman Skogshjärta. Lyssna till hur naturen väckte hans eget skrivintresse och vad som egentligen är så magiskt med något som finns överallt omkring oss. 

Filip Landell är född 1998 i Linköping. När han inte skriver arbetar han som trädgårdsmästare med examen från Gunnebo Slott och Trädgårdar. Naturintresset har alltid varit stort, med fjällvandringar från ung ålder och en uppväxt på Östergötlands landsbygd, något som tydligt avspeglas i boken Skogshjärta.