Värmlandsscenen
Fredag 17 november
Klockan 10.30-10.55

Hållplatser

En vandring upp i bergen på södra Peloponnesos i Grekland är en vandring tillbaks i tiden när åsnestigarna från havet leder upp till byarna en bit upp från hamnen. Fiskebåtarna kör fortfarande ut från Agios Nikolaos i gryningen och vittnar nät och tinor. Byarna uppe i bergen är bebodda av engelsmän och tyskar som tar hand om förfallna hus.

Fiskebyn Agio Nikolaos är en hållplats som paret Lidén kom till 2011 när de bodde och arbetade i Grekland. De återvänder gärna till Mani i södra Peloponnesos, för att hitta en hållplats för kropp och själ, där finns både hav och berg nära.

Under året har tre utställningar blivit tre böcker; Under färgen yta, med en utställning hos Mimmi Design i Pikenberg, Uppströms, med en utställning hos galleri Bergman på Herrhagen och Hållplatser med en bokpresentation på Bokfestivalen i Karlstad. Tre konstböcker med Gunnars bilder och dikter.