Entréscenen  
Fredag 17 november 
Klockan 13.30-13.55 

Hjälten på Titanic – kampen, kvinnorna, sveken  

En unik berättelse – där dagboksanteckningar, brev, dokument och vykort samt bilder från privata album ligger till grund för bokens handling.  

August lider av ständiga pengaproblem, överger sin flickvän och deras nyfödde son, därtill trasslar han in sig i ett faderskapsmål. Dessutom har han en het och hemlig romans med den 26 år äldre agitatorn Kata Dalström. 

Till slut flyr August från allt han ställt till med. Under falskt namn får han tag på en biljett till fartyget Titanics jungfrufärd …   

Gunvor Nyman, journalist på bland annat Värmlands Folkblad. Hon har tidigare författat böckerna Det var på Sandgrund vi mötte varandra, Fart och fläkt och lagom fräckt om Alvar Anil och hans revyer samt boken Några axplock från min tid i Värmland 2004–2012, om Eva Erikssons tid som landshövding.   

I samtal med Mari Hermansson, förläggare Votum Förlag