Caféscenen 
Lördag 18 november 
Klockan 12.30-12.55 

Svårigheten att skriva för barn och ungdom 

Henrik Nilsson Thelander har hyllade Iskungen på CV:t där han bland annat kallats för en ny Astrid Lindgren. Med senaste boken Emmi fortsätter han utforska mod, vänskap, utanförskap och döden. Christoffer Sorner utmanade konventionerna i branschen med sin ungdomsbok Betong som innehöll våld, sex och alkohol trots att alla karaktärer endast var mellan 14-17 år gamla. De möts i ett samtal om svårigheterna att skriva för barn och ungdomar. 

Henrik Nilsson Thelander debuterade med Iskungen 2020 som fick superfina betyg av bland andra BTJ som skrev: “Författaren Henrik Nilsson Thelander ger läsaren fina miljöer, vänskap, massor av magi och spänning. Helhetsbetyg: 4 av 5.”

Christoffer Sorner debuterade 2004 med ungdomsboken Betong som i SVT:s Gomorronsoffa sågades totalt och recensenten tyckte att boken skulle brännas på bål och att Christoffer skulle landsförvisas.