Värmlandsscenen 
Lördag 18 november  
Klockan 13.00 – 13.25 
 

Berättelsen om en mors kamp och en sons öde  

En autofiktiv roman som handlar om kärleken mellan en mor och hennes son, om kampen för att uthärda och aldrig släppa taget. Det är samtidigt en berättelse om sonens äventyrliga, brokiga liv och om stoltheten över att periodvis lyckas övervinna sina demoner. 

Feelgood späckad med dramatik och kärlek om två Karlstad-tanter  

Sextioplusåriga Birgit och Monika från Karlstad drar iväg i en liten bil genom Europa. Resan blir inledningen till flera dramatiska händelser i Provence och Spanien då de får uppleva kärlek såväl som svek och sorg. 

Kaj Branzell, född i Karlstad men uppvuxen runt om i Sverige, har hunnit med en hel del genom åren. Livet som sjöman på de sju haven, kampen mot kärnvapenprover i Polynesien, en fil. kand i statsvetenskap såväl som i moderna språk och mycket, mycket mer. Idag är hon författare på heltid och hennes romaner växlar mellan feelgood och äventyr, och baseras på miljöer hon känner till – bergslandskapet i Provence, livet i en spansk stad samt äventyr i Indonesiens ö-värld.