Värmlandsscenen 
Fredag 17 november 
Klockan 13.30-13.55 

Att fly ut i rymden 

Rymdkapplöpningen har i våra dagar fått ny fart, och målet som nu hägrar är bemannade resor till Mars. 

Boken Flykten från Mars spinner vidare på den tråden, och tar sitt avstamp i en framtida underjordisk stad på den röda planeten. Där möter vi en kille som blivit oskyldigt dömd till fängelse, och en tjej som forskar i avancerad fysik. Det är deras flykt ut i rymden boken handlar om. Men vad krävs egentligen för att kunna fly ut i rymden? 

Bokens författare Magnus Levein tar oss med bakom kulisserna och delar med sig av de problem man måste lösa för att lyckas i rymden. Skulle det vara möjligt att besöka ett annat planetsystem om 100 år? 

Magnus Levein är utbildad vid Lunds Tekniska Högskola och arbetar till vardags med teknisk dokumentation. I rollen som författare kombinerar han sitt teknikintresse med den frihet som fiktionen ger. Flykten från Mars är hans första bok.