Entréscenen 
Fredag 17 november 
Klockan 16.00-16.25 

Att använda sig av fantastiken för att problematisera det samhällsaktuella 

Anna Sivenius Rattigan och Elina Kangas berättar om hur man med fantastiken som kuliss kan väva in ämnen som är applicerbara i vår vardag. Hur man kan problematisera kring ämnen som berör och ha möjligheten att utforska vissa frågor och driva dem till sin spets. 

Anna bor med sin familj på landet i Skåne, men har en särskild koppling till Irland. Hon inspireras av kusligheter som sker i vår verklighet, speciellt om det har övernaturliga inslag och skriver urban fantasy och skräck. Aktuell med Odödlig jord och I skuldens skugga. 

Elina är bosatt med sin familj utanför Linköping. I skrivandet utforskar hon sin egen fantasi och utmanar sig. Hon skriver inom flera genrer men brinner extra för fantastik, gärna med mörker. Aktuell med dystopin Ett illegitimt barn.