Caféscenen 
Fredag 17 november 
Klockan 15.00-15.25 

En värmländsk Downton Abbey   

Ha förtroende till solen är en historisk skildring av vardag och fest i den värmländska herrgården Agnhammar under 1800–1900-tal. Boken följer de många kvinnorna som hade sitt hem här, och är fylld av glädje, dramatik, upptåg och sorg. Familjens begåvade döttrar var omskrivna i dåtidens press.  

Författarens mor var den sista att födas i herrgården. När hon åldrades sörjde hon att hennes liv och det gamla hemmet båda färdades mot slutet. Herrgårdsbyggnaden revs år 2009, men den entusiasm, fantasi och klokskap som en gång rymdes i det ståtliga huset har bevarats, inte minst i de hundratals brev och fotografier som berättelsen om livet på Agnhammar bygger på.     

Beata Arnborg, författare med bakgrund som kulturjournalist. Hon har skrivit hyllade biografier över Barbro Alving, Kerstin Thorvall och Zarah Leander 

I samtal med Mari Hermansson, förläggare Votum Förlag