Stora scenen 
Lördag 18 november 
Klockan 13.15-13.40 

Jag hör luften – en dikt- och konstbok 

 Möt årets Selma Lagerlöfspristagare. Han kommer att läsa dikter ur boken Jag hör luften och visa bilder från första boksläppet på den klassiska bokhandeln Sin trauma fibros i Madrid i oktober 2022. Det blir bilder även från konstnären Joaquín Martínez´ minnesutställning, bilder som ackompanjerar uppläsningen. Boken är ett svensk-spanskt samarbete och den är tvåspråkig. I allra högsta grad delaktig i projektet har även Unn Brundin varit, sedan många år är bosatt och verksam i Madrid. 

Bengt Berg är född 1946 i Torsby norra Värmland, Sverige. Efter studier vid olika svenska universitet har han levat som fri författare och kulturentreprenör sedan mitten av 1970-talet. Berg har utgivit ett 40-tal böcker, mest poesi och många i samarbete med olika bildkonstnärer. 

Fotograf: Sofia Sköld