Caféscenen 
Lördag 18 november 
Klockan 11.30-11.55 

Hur en berättelse blir till 

Christina Dahlström och Ann Pring träffades när de gick deltid på Karlskoga folkhögskola. Ganska snart upptäckte de ett gemensamt intresse – skrivandet. Christina gör böckerna för de yngre barnen medan Ann skriver för de äldre barnen. 

Christina har sedan barnsben älskat böcker och berättelser, och hon började arbeta som förskollärare på 80-talet läste hon gärna böcker för barnen i tid och otid. Plötsligt kom hon på hur roligt det var att fantisera ihop egna berättelser. Båda hennes böcker har sin början som berättelser i förskolan för många år sedan tillbaka. 

I Ann Prings fall blev det något att fördriva tiden med under en sommarsemester med barnen. Ingredienser blev: äventyr, spänning, oväntade saker, frågor om livet, vänskap, fakta. Där startade historien om de tre kusinerna på sommarferie och det tog många år innan den slutade i tryckt form.