Entréscenen
Fredag 17 november 
Klockan 15.00-15.25
 

Kommer konstgjord intelligens att ta död på mänskligheten?

Magnus Carling berättar om varför han tror att konstgjord intelligens är ett av de största hoten mot mänskligheten, och om varför vårt sårbara digitala samhälle behöver mycket mer säkerhet. Magnus är aktuell med boken Svart Värld, som är tredje delen i hans trilogi om den svarta koden. Trilogin är en internationell thriller som har ett genomgående tema kring konstgjord intelligens och böckerna ifrågasätter om digitaliseringen har gått för långt. 

Magnus Carling, född 1973, bor i Göteborg och arbetar som informationssäkerhetschef på ett globalt företag. Sedan 1995 har han arbetat med IT och sett utvecklingen som både fascinerande och skrämmande. Skrivandet har funnits med Magnus sedan tidiga tonår och han skriver i vitt skilda genrer. Svart Värld är hans åttonde bok.