Värmlandsscenen 
Fredag 17 november 
Klockan 11.30-11.55 

Möt Gustaf Fröding och Jacqueline Picasso  

Farfar har byggt en syrengrotta och bjuder stolt in barnbarnen Ted och Jinna. I grottan bor en mycket märklig bok, full av roliga, kluriga, spöklika och ibland lite sorgsna dikter. De är skrivna av någon som heter Fröding. Bäst de läser och leker med texterna faller spegeln i skärvor. 

Boken Fröding och spegeln i syrengrottan innehåller tolv av Gustaf Frödings mest älskade dikter och illustrationer av Sandra Bergström. För 7 år och uppåt. 

I Kristinehamn äger vi en femton meter hög skulptur gjord av Pablo Picasso. Den föreställer hans hustru Jacqueline. År 2016 började jag prata med denna skulptur och Jacqueline svarade. Sen dess har jag haft över 1000 samtal med Jacqueline som i mina ögon är en skärpt medelålders väldigt levande kvinna. Varje samtal har jag lagt ut på min facebook; det är små korta texter, som jag nu har sammanställt i två häften med titeln Samtal med Jacqueline