Entréscenen 
Fredag 17 november 
Klockan 11.30-11.55 

Min far var SS-sergeant och hjälte. Är det ens möjligt? 

Anne-Kristin Føsker är genom sitt starka rättspatos kombinerat med oräddhet van att möta motstånd så även när hon valde att skriva boken Gränsen är nådd. Under hennes research dök det upp familjehemligheter och hon ställde sig frågan ”Hur mycket hänsyn ska jag ta och i så fall till vem och varför?” 

Hon vill med sin bok visa hur mycket hennes far och han kollega var villiga att offra för att rädda andras liv, därför berättar hon sanningen trots det motstånd som fanns. 

Anne-Kristin Føsker, född i Oslo 1952 där hon bodde fram till 1963 då hon flyttade till Mariefred. Idag bor hon i Enköping och Altea i Spanien. Hon var politiskt aktiv 1988-1998 med uppdrag i både kommun och riksdag.  

Vid sidan om sitt skrivande erbjuder hon tjänster inom coaching på individ- och gruppnivå såväl som ledarskapsutveckling. Hennes uppdragsgivare finns i Sverige, Norge och Spanien där också hennes bok uppmärksammats.  

Fotograf: Karl-Oskar Føsker.