Kunskapsscenen 
Fredag den 17 november 
Klockan 11.00-11.25 

Medvetande påverkar epigenetik i utvecklingen av sjukdomar (Consciousness Influences Epigenetics in the Development of Disease) 

En konferens på Hasselbacken väckte Ingrids intresse för medvetande. Det har tagit henne över i princip hela världen, från Indien och Hong Kong, till Salzburg, San Diego och till skallerormar och kaktusar i Tucson i Arizona. Det har blivit litet böcker också, fler än 20 på svenska och engelska. 

Våra relationer till andra människor har stor betydelse för vår hälsa. Den största risken finns bland de kvinnor som tiger och går undan när de blir illa behandlade. När de under tillräckligt lång tid har kvävt sin själs behov så ger detta utslag i någon form. 

Depression och även kroppsliga sjukdomar kan bli följden. Negativa tankar och känslor orsakar obalans i hjärnan. Det är inte din hjärna som styr dig – det är du som styr din hjärna.