Entréscenen  
Fredag 17 november 
Klockan 15.30-15.55
 

Lena var full av liv och kreativitet men orkade inte leva 

Lena Attling var främst en kreativ person. Men hos henne fanns också ett mörker och en depression som återkom med jämna mellanrum.

För två år sedan kom hennes självbiografiska bok ut Långsamt stiger du fram ur skuggorna. Där berättar hon om sitt liv, om de mörka sidorna som förföljde henne sedan barndomen, om självmordsförsöket som innebar att hon blev rullstolsburen. Om hennes ende son som tog livet av sig.

Men hon kom tillbaka, tog fram de ljusa sidorna i livet, målade och skapade. Det kändes som om boken satte en punkt, nu skulle hon orka leva vidare. Hon gjorde också en bilderbok med målningar från barndom till nutid. Den godkände hon för utgivning för ett år sedan, men strax därefter tog hon sitt liv. 
 
Ingrid Sillén från Migra förlag och även vän till Lena kommer att vara på scenen.