Caféscenen
Fredag 17 november
Klockan 15.30-15.55

Året är 2063 och världen är en bättre plats att leva på

Boken 2063 är en skönlitterär framtidsroman som är motsatsen till en dystopi. Världen är en avsevärt bättre plats att leva på redan inom våra barns livstid. Förklaringen lär intressera alla som frossar i konspirationsteorier kring Covid 19-vaccinet. Som ramberättelse följer vi karriärkvinnan Ellinor från solig barndom på Hammarö till år 2063 då hon fyller 70 år och året innan tagit emot ett Nobelpris. Spänningen ligger i gensaxens möjligheter och ett vaccin som ger ökad potens men också innehåller något annat.

Kenth Carlsson har flera yrkestitlar – bland annat fritidspolitiker, civilingenjör, forskare och konsult. Hans samhällsengagemang och intresse för människor har alltid varit stort. Kenth har alltid varit förtjust i att skriva men det har tidigare varit som medförfattare i ledarskapsböcker. Detta är hans debutroman. Den kom till efter att han tröttnat på alla böcker om ond bråd död och en mörk framtid. Kenth har länge bott med sin familj på Hammarö och ägnar sig nu mest åt barnbarn och politik.