Caféscenen 
Fredag den 17 november 
Klockan 12.30-12.55 

Att skriva spänning för en modern publik 

Lena, Christoffer och Anna-Maria har alla tre valt tre helt olika och unika spår i en genre som är översvämmad av titlar. Hur hittar man sin unika röst i deckar-/spänningsgenren och hur skriver man något som förhoppningsvis är nytt och fräscht samtidigt som man håller sig till genrens konventioner? 

Lena Malm debuterade med Alla vill ha sitt förra året och följde upp med Någon måste betala i år. Hon skriver diskbänksrealistiska spänningsromaner i samma anda och stil som Sjöwall Wahlöö. Christoffer Sorner debuterade 2004 med ungdomsromanen Betong och skriver sedan tre år tillbaka om Sveriges första, och hittills enda, rock’n’rolldetektiver. Anna-Maria Ekblad är reseledaren som sadlade om till deckarförfattare. Hon nyttjar sin långa erfarenhet i serien Charterdeckarna där hon tar med läsaren till ett nytt resmål runt hela världen i varje bok.