Entréscenen 
Fredag 17 november 
Klockan 12.30-12.55 

Bortvald som barn  

”Karin har ständigt fått höra hur det varit för trångt hemma hos er. Hur tror du att det då kändes när lillasyster föddes. Hon kan ha förstått det som att det då plötsligt fanns plats för lillasyster, en plats som hon kan ha uppfattat rätteligen borde ha varit menad för henne. /…/ Kan du förstå att hon knappast kan ha uppfattat det som något annat än att hon ständigt blivit bortvald” 

Karin bor med mormor och morfar, medan hennes föräldrar och syskon bor inne i samhället Kil. Frågan om, och i så fall när, hon ska flytta till familjen skapar en osäkerhet som skaver och tär på henne. Upplevelser av otrygghet, svek och utsatthet resulterar i låg självkänsla och sviktande tillit.  

Skedde för 100 år sen, men vad gäller för barn idag? 

På scenen: Anders Garpelin och Erik Eriksson 

www.andersgarpelin.se