Entréscenen 
Lördag den 17 november 
Klockan 11.00-11.25
 

Varför skriver jag egentligen?  

Tankar om varför vi skriver och om att skriva solo men ändå vara en del i en skrivorkester.  

”När jag förstod vilket ensamt arbete det var att skriva började jag söka efter en skrivflock som jag kunde dela skrivandets vedermödor och glädje med. Utan min skrivfamilj hade jag inte haft någon att prata med om varför vi skriver, ingen att blygt dela den där första trevande texten med och jag hade definitivt inte varit medförfattare i antologin Familjeband.”  

Angela Rizzo är bosatt i Solna men har solvarma, lyckliga sommarminnen från sin mormors och morfars gula hus på Hammarö där hon och hennes syster var sommartöser under uppväxten. 2022 debuterade hon med romanen Hjärtat talar grekiska, en het feelgoodroman som utspelar sig på en ö i södra Grekland. I år är hon medförfattare i två antologier:  

Familjeband – en hjärtevärmande antologi om gemenskapens kraft 

Klaus – i en värld av propaganda är sanningen alltid en konspiration. En annorlunda julantologi om konspirationer och onda avsikter. 

Fotograf: Helena Bengtsson