Entréscenen
Lördag 18 november
Klockan 11.30-11.55

Känt och okänt om Nils Ferlin

Nils Ferlin var och är ett av den svenska litteraturens och visskattens stora namn. Förutom i diktsamlingarna möter vi hans dikter också i tonsättningar, i sånger vid bröllop och i dödsannonser.

Vi kommer att presentera bildbiografin Efterskörd – Ferlinfynd från en spånkoffert som handlar om delar av Ferlins verk som hittills varit dolda och nu återfunnits i spånkoffertar, resväskor och kartonger på släktingars vindar och i källare, men också i olika arkiv. Här finns texter som aldrig kom med i hans dikt- och vissamlingar, exempelvis prosastycken, brev till och från Ferlin, men även fotografier, teckningar och restaurangmenyer med diktutkast.

Hans Rutberg och Kristina Söderlind Rutberg är båda läkare. Hans mormor Lisa var Nils Ferlins storasyster och Hans har tillsammans med Ferlinexperten Jenny Westerström och hustrun Kristina sammanställt boken Efterskörd.