Kunskapsscenen
Fredag 17 november
Klockan 15.00-15.25

Medias EU bevakning

Hur väl funkar EU-rapporteringen och hur relevanta är de debatter och diskussioner som förs runt EU i Sverige i en allt mer förändrad värld? Vi diskuterar elräkningen, matpriser och grov kriminalitet som om dessa problem vore svenska – men hör inget om samma debatter i EU där lösningar tas fram.

EU-krönikör och tidigare Brysselkorrespondenten Ylva Nilsson föreläser om hur svenska medier och politiker förhåller sig till EU och de brister och styrkor som finns inom EU-rapporteringen. Ylva Nilsson kommer efter föreläsningen att stå vid Europa Direkt Karlstads monter och svara på frågor och diskutera vidare i ämnet.

Europa Direkt är ett informationsnätverk som drivs av EU-kommissionen, tillsammans med lokala och regionala aktörer. Syftet är att sprida information och kunskap till allmänheten om Europeiska unionen, medborgarnas rättigheter, lagstiftning, politik och bidrag. Europa Direkt Karlstad är en del av Karlstads kommun.