Barn

Annika Billberg och Carolina Miilus-Larsen

Att följa en dröm

Tid: Fredag 22 november, klockan 14.00
Scen: Lilla scenen

Annika Billberg och Carolina Miilus-Larsen valde båda att sadla om mitt i livet för att följa drömmen om att bli barnboksförfattare. Ovetandes om varandra har de gjort i princip samma resa och lämnat en trygg tillvaro med fast jobb för att göra ett lappkast mitt i livet.

Annika har skrivit serien om Tutte Brödsmula och Kalle Humla, som ges ut på Hoi Förlag. Sjuåriga Lisa, som spenderar loven hos farfar och farmor, får nya vänner när hon träffar flickan som är mindre än en tändsticka och humlan som pratar och röker pipa. Böckerna är fantasifulla äventyr för barn i 6-9-årsåldern.

Carolina, som är född och uppvuxen i Karlstad, skriver böcker för äventyrslystna barn i 9-12-årsåldern. Böckerna handlar om Mia och Stella som med hjälp av ett magiskt klot reser tillbaka i tiden och besöker sig själva i tidigare liv de har levt. Serien ges ut på Idus Förlag.

På scenen berättar Annika och Carolina om sina val och hur man skapar spännande läsupplevelser för barn.

Annika Billberg är född 1975 i Östersund men bor numera i Stockholm. Idén till boken kommer från hennes farfar, som visserligen aldrig läste böcker men var världsbäst på att berätta historier. När Annika slutade sjätte klass sa hennes magister att han tyckte att hon skulle bli författare. Ett uttalande som fastnade, levde kvar och sådde ett frö till fortsatt skrivande.

Carolina Miilus-Larsen är född och uppvuxen i Karlstad. När hon var liten drogs hon till böcker som handlade om barn från andra länder, andra tider eller andra verkligheter och på biblioteket i Karlstad lånade hon allt hon kunde hitta. Det var TV-serien Huset Silfvercronas gåta, där två barn klev in i en spegel och ut i en helt annan tid, som inspirerade henne till att skriva sin första längre berättelse. Nu har hon äntligen skapat utrymme åt fortsättningen.

Kommentarsfältet är stängt

Tema av Anders Norén