Vuxna

Bengt Berg

Bengt Berg

Hoppets territorium

Tid: Lördag 23 november, klockan 14.30
Plats: Kunskapsscenen

Bengt Berg med flera berättar om en nyutgiven antologi som fångar flyktingars och migranters tankar, känslor och erfarenheter. Redaktör för boken har Bengt Berg varit och tillsammans med Leif Persson (Riksteatern Värmland) och Asad Buda (fristadsförfattare i Karlstad) har vi drivit projektet Little History i tre värmländska kommuner: Hagfors, Filipstad och Torsby. Det är också från dessa kommuner som migranternas berättelser kommer.

De samlade berättelserna i denna bok är ett dokument om flyktingarnas hopp. För dem är Sverige ett hoppets territorium. De flesta föräldrar ser ljust på Sverige, eftersom deras barn här kan leva i fred och säkerhet, med möjligheter till en fin framtid. I ett försök att gestalta invandrarnas värld har vi samlat berättelser på olika språk i en kulturell och könsmässig mångfald. Den gemensamma basen för berättelserna är sökandet efter ett hopp; även när vi pratar om misslyckanden och lidanden handlar det om hopp, förlorade hopp.

Som en sammanhållande länk för projektet Little History har Riksteatern Värmland stått.

Bengt Berg pratar om sin bok Varje morgon går jag ner till sjön och fotograferar vattnet på Stora scenen lördag 23 november klockan 10.30.

Kommentarsfältet är stängt

Tema av Anders Norén